(USA Edition) Gör det du vill och vänta inte på någon!

published4 months ago
4 min read

Gör det du vill och vänta inte på någon!

Lördagen den 11 februari satt jag i mitt rum i Rennes, Frankrike där jag pluggade utomlands och bestämde mig för att jag skulle göra det!

Jag hade försökt övertyga några intresserade vänner och följare på Instagram utan framgång att följa med till Berkshire Hathaways årsstämma i Omaha som ligger i USA. Företaget drivs av legendariska investerarna Warren Buffett (92 år) och Charlie Munger (99 år) som ofta citeras kopplat till börsen.

Till slut bokade jag resan till USA helt själv för tiden började rinna iväg och jag tänkte inte vänta på någon. Dels tiden för att boka resan och att vem vet ifall krutgubbarna på 92 och 99 år finns med oss nästa år. Att boka resan är ett av mina bästa beslut so far i livet! En helg av finansnördande, roliga människor och en sportarena proppfylld med 35 tusen människor!

Jag vill uppmana dig att göra samma sak:

Vänta inte på någon, gå ut och lev livet du vill!

I slutändan fick jag dessutom hänga på Leonard som jag träffat via Unga Aktiesparare och hans gäng i sista stunden:

Ifall du vill se fler bilder från helgen i Omaha + förklaring av eventet kan du se det på min Instagram.

Jag har fått många kommentarer om att det var modigt av mig att resa själv till USA. Jag fick gott sällskap under hela resan i Omaha men innan dess spenderade jag 5 dagar i New York på egen hand vilket också var magiskt.

Jag och Charging Bull i New York som är en känd symbol vid finansdistrikten. Tjur är en symbol för en uppåtgående börsmarknad (bullmarket) medan björn är motsatsen (bearmarket).

Här är 3 anledningar till varför jag valde att resa själv och som kan motivera dig:

1. Paradoxen: Ingen bryr sig om vad du gör (for real)

Ingen vill sticka ut, bli utpekad eller utfryst från gruppen. Det går tillbaka till vår tid på savannen där gruppen var samma sak som möjlighet att överleva. Ifall din grupp övergav dig väntade högst troligen döden runt hörnet.

Därav lägger vi stort fokus vid att göra som alla andra! Det ironiska är att du är fullt upptagen med att tänka "hur ska alla andra tänka ifall jag gör X". Det roliga är att alla andra tänker exakt samma sak = ingen har tid att tänka på vad du gör. Ingen bryr sig ifall du resor ensam eller går med pyjamasbyxor på Ica. Gör det du vill!

2. Att kunna vara själv är en styrka

Jag fastnade för det här stycket ur boken The Almanack of Raval Navikant om att kunna vara ensam:

There's a line from Blaise Pascal I read. Basically, it says: “All of man's troubles arise because he cannot sit in a room quietly by himself.” If you could just sit for thirty minutes and be happy, you are successful. That is a very powerful place to be, but very few of us get there.

Hur ofta är vi själva med våra tankar? Väldigt sällan eller aldrig i och med den ständiga uppkopplingen med telefon, dator osv. På sistone har jag börjat utsätta mig själv för att vara själv med med mina tankar genom att inte lyssna på musik/podd när jag går. Att resa själv är ett steg längre i det.

Dessutom är du mer öppen till att prata med främlingar när du är själv eftersom du inte har någon att luta dig mot. I New York åkte jag tunnelbana med en tjej från Paris i 1,5 h från flygplatsen till mitt hotell till exempel.

3. Vänta inte på någon annan!

Det här har jag lärt mig främst från Garyvee (Gary Vaynerchuk). Upprepande gånger har jag sett videor från honom med uppmaningar att gå på event själv eller att äta på restaurangen du vill själv med budskapet att du inte behöver vänta på någon.

Jag valde faktiskt att äta på en restaurang själv, jag bokade bord för en person på ett Steakhouse som en av mina favoritförfattare rekommenderade i New York. Det var dock inte så gott enligt mig men jag provade 😂

twitter profile avatar
Nick Maggiulli
Twitter Logo
Twitter Logo
@dollarsanddata
February 4th 2023
35
Retweets
986
Likes

4. Bonus: Gör det för att du vill!

Gör saker för att du VILL inte för att det ser bra ut på sociala medier. När jag reste med 17 stycken spanjorer till Turkiet, Kroatien och Bulgarien kändes det som att vissa var där mer för Instagram än upplevelsen.

Även om jag lade upp bilder från min resa till USA gjorde jag resan för mig själv. Det var inte för att imponera på någon och visa upp att mitt liv är awesome (jag gillar mitt liv men på sociala medier ser allas liv bättre ut än vad det är).

Jag struntar ifall du vill resa solo runt jorden, titta på Netflix istället för att festa eller resa till Sveriges alla kommuner. Gör det du vill och strunta i vad som ser "bra ut" på sociala medier.

//Oliver

✍ Veckans citat:

"Any damn fool can make it complex. It takes a genius to make it simple."
-Ray Dalio, läst i Cristofer Anderssons nya bok Mentala Modeller (recension kommer)

📚 Vad jag läst:

Money Can’t Buy Happiness…Or Can It?

Lärorik artikel om framkanten av forskningen kring inkomst kopplat till lycka. Länge citerades att inkomst över 75 tusen dollar om året ökar ingen lycka men nu har den forskningen utvecklats.

🎧 Vad jag lyssnat på:

#279 Mungeritaville (Market Makers)

Snack om helgen i Omaha och vad oraklet från Omaha, Warren Buffett och eminenta Charlie Munger säger om framtiden för AI, värdeinvesteringar mm från Niklas och Fabian som var på plats under helgen.

Hej! Mitt namn är Oliver

Mitt nyhetsbrev skickas varje vecka till 1 069 läsare som tar del av mina bästa tips för att förbättra sin ekonomi och mindset kring pengar 💰

Read more from Hej! Mitt namn är Oliver